Drakenbos: op zoek naar het ei

Zaterdag 16 februari 14.00u
Internationaal FONKELVOGEL vertelfestival

PERS_10_Elfenbankjes_02_1000px

Het Drakenbos Bierbeek is met veel toeters en bellen officieel geopend! Wie erbij was kan het navertellen. Wie er niet bij was, is welkom op 16 februari in het fantastische Meerdaalwoud om het helemaal zelf mee te maken. In het kader van het Fonkelvogel vertelfestival wordt het Drakenpad na een diepe winterslaap weer zachtjes wakker geschud. We gaan ervan uit dat 16 februari een schitterende zwoele lentedag wordt! Ik neem je mee langs zonnige velden en holle wegen, naar de spannende en mysterieuze wereld van draken, elfen en kabouters. Tom Lorinc zorgt voor magische klanken op de Hangdrum. Durf jij mee op zoek te gaan naar het drakenei?


Vertelwandeling

Drakenbos is een project van toerisme Bierbeek ism Greet Wielemans. Deze avontuurlijke wandeling van 3.5 km (1.30u) is uitermate geschikt voor families en groepen met kinderen van 5 tot 12 jaar.  Het boekje ‘Drakenbos: Op zoek naar het ei’ met illustraties van Frouke Vermeulen is voor 3€ te koop aan de balie van cc De Borre, tevens ook het vertrek- en eindpunt van deze avontuurlijke wandeling.
Opgelet, de wandelroute is helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.


Ticketverkoop/inschrijving

De ticketprijs op 16 februari bedraagt € 5 voor kinderen en 8€ voor volwassenen. Je kan online inschrijven via deze link van de webwinkel ccDeborre Bierbeek, zo kom je terecht op de pagina van het intussen gerenommeerde Fonkelvogel Vertelfestival. Je kan dan meteen ook het volledige programma fonkelende vertellingen overschouwen.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Mysterieuze Bossen op 20-10-2018  –  foto’s Lander Loeckx  –  met dank aan de provincie Vlaams Brabant 


Boek deze wandeling voor groepen

 

Het boekje ‘Drakenbos, op zoek naar het ei’  bevat naast foto’s, illustraties en een draak van een verhaal, ook een kaart zodat je op eigen houtje het bos kan intrekken. Maar misschien boek je liever de wandeling met een professionele verteller.

Samen met de beste vertelcollega’s breng ik voor jou het bos op een bijzondere manier tot leven. Het bos en het verhaal brengen kinderen op een natuurlijke wijze bij thema’s van leven en dood, van samen zorgen voor het fragiel en magisch evenwicht van deze bijzondere biotoop, van moed en respect voor wat groter is dan onszelf.

We gaan met plezier op pad met groepen tot 30 deelnemertjes. De wandeling kan verteld worden in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch. Laat ons weten indien de deelnemers kinderen zijn met bijzondere noden, zodat gepaste begeleiding of kleinere groepen kunnen worden voorzien.

booking en info:

De Borre, Dienst Jeugd, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek
016-26 97 54      jeugddienst@deborre.be

vzw Polyfante, Greet Wielemans, polyfante@gmail.com

logo gemeente bierbeek 300px (1)