Drakenbos: op zoek naar het ei

vertelroute in Bierbeek

PERS_10_Elfenbankjes_02_1000px

Het Drakenbos Bierbeek werd in 2018 met veel toeters en bellen officieel geopend. Wie erbij was kan het navertellen. Voor wie er niet bij was, is er een boekje met foto’s, illustraties en het plan van de route, zodat je helemaal zelf op pad kan om de draken te gaan zoeken. Of deze korte aftermovie. Het verhaal neemt je mee langs zonnige velden en holle wegen, naar de spannende en mysterieuze wereld van draken, elfen en kabouters. Durf jij mee op zoek te gaan naar het drakenei?


Vertelwandeling

Op een fantasierijke manier genieten van alle voordelen van het bos, je hond, kinderen en jezelf uitlaten, baterijen opladen, de zon en de regen écht meemaken… Wie vergeten is hoe simpel dit kan zijn, moet vast en zeker het mysterieuze Meerdaalwoud leren kennen.

Deze avontuurlijke Drakenboswandeling van 3.5 km (1.30u) is uitermate geschikt voor families en groepen met kinderen van 5 tot 12 jaar.  Het boekje ‘Drakenbos: Op zoek naar het ei’ met illustraties van Frouke Vermeulen is voor 3€ te koop aan de balie van cc De Borre, tevens ook het vertrek- en eindpunt van deze avontuurlijke wandeling. Drakenbos is een project van toerisme Bierbeek ism Greet Wielemans, vzw Polyfante.

De wandelroute is helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mysterieuze Bossen op 20-10-2018  –  foto’s Lander Loeckx  –  met dank aan de provincie Vlaams Brabant 


Boek deze wandeling voor groepen

 

Het boekje ‘Drakenbos, op zoek naar het ei’  bevat naast foto’s, illustraties en een draak van een verhaal, ook een kaart zodat je op eigen houtje het bos kan intrekken. Maar misschien boek je liever de wandeling met een professionele verteller.

Samen met de beste vertelcollega’s breng ik voor jou het bos op een bijzondere manier tot leven. Het bos en het verhaal brengen kinderen op een natuurlijke wijze bij thema’s van leven en dood, van samen zorgen voor het fragiel en magisch evenwicht van deze bijzondere biotoop, van moed en respect voor wat groter is dan onszelf.

We gaan met plezier op pad met groepen tot 30 deelnemertjes. De wandeling kan verteld worden in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch. Laat ons weten indien de deelnemers kinderen zijn met bijzondere noden, zodat gepaste begeleiding of kleinere groepen kunnen worden voorzien.

booking en info:

De Borre, Dienst Jeugd, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek
016-26 97 54      jeugddienst@deborre.be

vzw Polyfante, Greet Wielemans, polyfante@gmail.com

logo gemeente bierbeek 300px (1)