“Africappella Special”
11 november 10.00u – 17.00u

met Vuyo Tshuma (ZIMB) & Vus’umuzi Nhlapo (ZA)

Vusi en Vuyo toerden vorig najaar rond als African Backing vocals in “Sioens plays Graceland”. Een absolute aanrader, binnenkort weer op tournee in Nederland en nog één keer in Gent. Ik was er bij vorig jaar ergens in oktober.

Afgelopen zomer zag ik de heren terug, ergens in een restaurantje in Johannesburg. Daar hebben we de snode plannen gesmeed om hun verblijf in België dit jaar af te ronden met een heuse A capella Special. De puzzel viel wonderwel als vanzelf in elkaar en op 11 november is het zover. Indien je graag zingt in groep, dan is dit beslist iets voor jou!

 

Vusumuzi Nhlapo is geboren en getogen in Zuid Afrika, in ‘Vereeniging’, een gemeente zo’n 30km ten zuiden van Johannesburg. Omringd door de levendige koortradities in de Zuid Afrikaanse kerken werd Vusi’s interesse in muziek al vroeg gewekt. Hij schreef muziek en arrangementen voor verschillende kerkgroepen, om vervolgens in de jazzwereld z’n eerste gigs te zingen samen met de gerenomeerde jazz pianist Themba Mkhize. Hij tourde rond in UK, Canada, Zwitserland, Duitsland, België en binnenkort dus in ook in Nederland.

Vuyo Tshuma is afkomstig uit Zimbawe en momenteel als professioneel muzikant actief in Johannesburg. Hij noemt zichzelf een ‘vocaal jazz muzikant’ en zijn muzikale activiteiten variëren van zingen tot producen, arrangeren, performen enz.

Vuyo heeft een fenomenaal muzikaal gehoor. Op z’n derde levensjaar was het al duidelijk dat er muzikale talenten kriebelden, en de afgelopen 16 jaar deelt hij die talenten voltijds als professioneel muzikant. Samen met Vusi is hij één van de vaste waarden van de a capella groep ‘Africappella’, beiden als zanger en composer. Hoe die Africappella Vibe klinkt kan je hier alvast gaan verkennen.

Voor de workshop brengen zij meerstemmige traditionele Zuid-Afrikaanse arrangementen mee, alsook Jazzy Africappella arrangementen in het Engels, het Isizulu en ook eentje in Xhosa. Vusi beheerst de kliktaal helemaal, begin alvast maar te oefenen!

De doceertaal is Engels, verduidelijking in het Nederlands kan altijd. We leren alles op het gehoor, je hoeft geen muziek te kunnen lezen om deel te nemen aan deze special. Er zijn momenten waarop we jammen en improviseren in een jazzy Zuid-Afrikaanse stijl. De workshop is bedoeld voor wie graag meerstemmig zingt in groep.

Datum
Maandag 11 november van 10.00u tot 17.00u

Locatie
Het Buurthuis, Pastoriestraat 1, 3360 Korbeek-Lo (Bierbeek)

Begeleiding
Vusumuzi Nhlapo & Vuyo Tshuma
Greet Wielemans (als co-teacher voor extra stemmen)

Deelname
65 € inclusief koffie, thee en water.
Breng zelf je picknick mee.

Hoe inschrijven
Stuur een mailtje naar polyfante@gmail.com met je vraag tot inschrijven en je gegevens (adres, telefoonnummer). Zodra er voldoende deelnemers zijn ontvang je een bevestiging en kan je het inschrijvingsgeld overmaken.

Alle info:
Greet Wielemans, polyfante@gmail.com, 0495 71 20 04