Songs from Native traditions

zaterdag 18 mei 2019
met Astrid Howard – Engelstalig
astrid

Muziek was een rode draad in Astrids leven sinds ze een klein meisje was. Ze groeide op in een gezin waar viool en piano een evidentie waren, en ze zong in verschillende ensembles. In 2001 begon ze te studeren met Gilles Petit, die zich baseert op Indiaanse Raga’s. Ze verdiepte zich ook bij andere specialisten in de kracht en de mogelijkheden van de stem.
Momenteel is ze co-dirigente van het “Chorale Van de Trinitte” in Brussel, waar het plezier van samen zingen centraal staat.

Als Natural Voice zangdocent ben ik bijzonder blij om met Astrid te kunnen samenwerken. We ontmoetten elkaar op verschillende workshops in binnen- en buitenland, en vinden elkaar in onze zoektocht naar de kracht van de stem, en het plezier van het samen zingen. Voor deze workshop duiken we in ons repertoire Native Songs.

De afgelopen 6 jaar werkte Astrid samen met Athamis Barbára, Brazilaanse medicijnvrouw (foto). Een belangrijk onderdeel van hun samenwerking is het doorgeven van leringen en liederen uit verschillende Native tradities van Noord en Zuid Amerika. Het zijn deze liederen en de kracht van hun klanken die ze met ons zal delen tijdens de workshop.

De liederen worden aangeleerd op het gehoor, met respect voor ieders stem en stemcapaciteiten. We werken aan een veilige sfeer, maken op een speelse manier lichaam en stembanden los en tunen in op de klank van de groep. Plezier hebben in het samen zingen, vrij van stress, druk of beperkende ideeën over je stem, is de zachte focus van de workshop.

Data workshop
Zaterdag 18 mei van 14.30u tot 21.00u
Deze workshop is alvast een mooie smaakmaker voor de workshop ‘maak zelf je drum’
op 6 en 7 juli 2019.

Locatie
vzw Polyfante, Oude Geldenaaksebaan 23, 3360 Bierbeek

Begeleiding
Astrid Howard, USA
Greet Wielemans
Doceertaal is Nederlands en Engels.

Deelname
55 € inclusief koffie, thee, en koekjes.
Voor het avondmaal organiseren we een ‘potluck’. Breng een gerechtje mee om te delen.
max. 18 deelnemers

Hoe inschrijven
Stuur een mailtje naar polyfante@gmail.com met je vraag tot inschrijven en je gegevens (adres, telefoonnummer). Zodra er voldoende deelnemers zijn ontvang je een bevestiging en kan je het inschrijvingsgeld overmaken.

Advertenties