I n   e e n   d o r p … 

ergens hoog in Schotland, Findhorn genaamd, kwam ik voor het eerst in contact met lesgevers van het ‘Natural Voice Network’. Ik was toen net zelf begonnen met het geven van zangworkshops, en raakte meteen gefascineerd door de warme en bezielde manier van lesgeven. Alle composities werden op het gehoor aangeleerd en met een rijke en doordachte didactische aanpak werden de deelnemers verrassende muzikale kwaliteiten bijgebracht.

De microbe had mij te pakken, en sinds 2002 begeleid ik jaarlijks zangworkshops, gaf muzisch-agogische lessen in hogescholen, werkte mee aan muziek-educatieve projecten, en stak nog enkele keren de plas over om zelf deel te nemen aan zangevenementen.

Intussen kwam ik in contact met een bijzondere klank, de klank van klankschalen en boventonen, en leerde deze klanken aanwenden in het kader van klanktherapie. Ik ontdekte de link naar mijn basisdiscipline van hulpverlener en orthopedagoge, wat een grotere integratie van klank en muziek in mijn activiteiten mogelijk maakt.

De noodzaak om al deze activiteiten te bundelen binnen een organisatie met een degelijke structurele basis begon zich op te dringen. In november 2008 werd de vzw Polyfante opgericht. Het kind kreeg een naam, en meteen ook een algemene vergadering waar Herlinde Debrabander, Gerda Vannijvel en Guy Geerens met een toeziende knipoog zetelen.

Ikzelf sta in voor de verdere uitbouw en organisatie van het aanbod. Hoe dat verder loopt kan je blijven volgen op deze site. Wordt vervolgd…!

Greet Wielemans


greet