Greet Wielemans

62241040_10157428231889082_2956712682645880832_o

Ik werd geboren op 14 november 1968 in Leuven.

Vele jaren later werd ik ‘lic. in de orthoped. wet.’
Momenteel werk ik als dirigente,  zangeres, verhalenvertelster en energetisch klanktherapeut.

Ik volgde zangstages bij o.a. Patricia Bardi  (Vocal Dance) Black Voices (afro-europese a capellagroep UK) Sian Croose (impro en a capella) André Minvielle (improvisatie) Kate O’Connel (improvisatie), Cathérine Delasalle (het zingende lichaam), bezocht het ‘Institute for living Voice’ en ‘Natural Voice Camps’.

Sinds 2002 geef ik eigen a capella zangstages en klankworkshops aan jongeren en volwassenen. Ik zong als backing vocal en zing als vocal in enkele muziek-formaties.

Wat het energetisch klankwerk betreft leerde ik werken met klankschalen volgens de akoestische differentiatie-methode bij Juultje Tatrai. Ik volgde boventoon stages bij Nestor Kornblum en Michêle Averard, en studeer momenteel ‘Therapeutic applications of cross-cultural Sound and Music in Healing’ bij antropologe Pat Moffit Cook. Klankschalen smeden leerde ik van Ton Akkerman en Carolina Schomper.

Sociaal-artistieke projecten zijn steevast een onderdeel van mijn programma. Hierbij gaat het steeds om het samenbrengen van mensen uit het dagdagelijkse leven met mensen in bijzondere omstandigheden. Zo zongen we met gedetineerden, mensen met een verstandelijke beperking, bewoners van woonzorgcentra, vrouwen uit een vluchthuis, nieuwkomers, migranten en vluchtelingen… Ik was 7 jaar lang trotse dirigente van het Regenboogkoor in Genk.