LK9A4514

.

Sociaal artistieke projecten ontstaan in samenwerking met diverse bijzondere doelgroepen. Deze mensen bevinden zich niet altijd maar toch vaak op bijzondere lokaties, zoals een gevangenis, een opvangcentrum, een buurthuis, een vluchthuis… En wij komen er graag om te zingen.

Tijdens deze projecten gaan we ervan uit dat zingen een geboorterecht is, en dat elke mens het recht heeft om de eigen stem tot expressie te brengen, vrij van bekommernis of er nu al dan niet ‘juist’ wordt gezongen. In vele culturen is zingen al duizenden jaren een heel natuurlijk en geïntegreerd deel van het leven. Zonder papieren vinden mensen elkaar in klanken en liederen, op alledaagse en ook heel bijzondere momenten van het leven.

Geïnspireerd door het Britse ‘Natural Voice Network’ ontwikkelden we een warme en bezielde manier van lesgeven. Composities worden zo veel mogelijk op het gehoor aangeleerd en met een toegankelijke en doordachte didactische aanpak worden de muzikale kwaliteiten van de deelnemers aangesproken. Er wordt sterk procesgericht gewerkt: toegankelijkheid en ‘plezier hebben in zingen’ is de belangrijke focus. Met respect voor individuen en tradities gaan we op zoek naar muziek. Mensen die nieuw zijn in België en nog volop wennen aan hun nieuwe of tijdelijke thuis,  vinden niet altijd even gemakkelijk aansluiting bij onze koren of bij ons vrijetijdsaanbod in het algemeen. Met de vzw zetten we ons in om hier verandering in te brengen.

Je kan bij ons terecht indien je voor jouw bijzondere doelgroep op zoek bent naar zangbegeleiding. We coachen ook organisaties die zelf van start willen gaan met een zangproject.


fabota