R E G E N B O O G K O O R
Samen leven, zingen en Nederlands leren in Genk

 

foto C mine

 

Vijf jaar geleden konden we wereldvluchtelingendag in Genk opluisteren met een pril koorproject voor vluchtelingen, nieuwkomers en Genkenaren. Vandaag is het Regenboorkoor uitgegroeid tot een groep van zangers en muzikanten die liederen zingen van over heel de wereld.

In het Regenboogkoor zijn alle Genkenaren welkom die graag zingen en muziek maken, ongeacht de moedertaal. Mensen afkomstig uit alle hoeken van de wereld komen om de twee weken samen om te zingen en een kleurrijk repertoire op te bouwen.

Met dit project wil Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen een muzikale brug bouwen in alle kleuren van de regenboog tussen nieuwe en oude Genkenaren. De groep bestaat intussen uit  40 à 50 deelnemers : ’ Genkenaren‘ afkomstig uit o.a. België, Ecuador, Congo, Turkije, Portugal, Algerije, Kameroen, Marokko, Syrië, Italië, Venezuela, Senegal, Iran, Gaza-stad,…

Als dirigente ben ik aangesloten bij het ‘Natural Voice Network’, UK, waar methodieken voor community choirs worden gedeeld. We gaan steeds op zoek naar liedjes waar we blij van worden, en die iedereen gemakkelijk kan meezingen. Spontaan ontstaat er voor alle deelnemers een netwerk van informele contacten, waar ze ook naast de koorrepetities energie uit putten.

Op 28 mei 2018 ging onze ‘film’ in première.  De minidocumentaire (28 min) over het Regenboogkoor bundelt ontroerende, beklijvende getuigenissen van mensen die samen leven en zingen in Genk in al hun diversiteit. Intussen is alles online ter beschikking gesteld.

Wij hopen dat jullie ons verhaal delen, en mee helpen om anderen te inspireren en aan te moedigen om de regenboog aan mogelijkheden van onze nieuwe diverse samenleving te gaan verkennen.

Op You tube
Kan je hier alvast genieten van onze trailer.
De volledige docu vind je hier.

Op Vimeo:
vind je hier onze trailer.
De volledige docu vind je hier.

Of surf naar ‘Polyfante on vimeo’. Veel kijkplezier!

LK9A4594

 

Met dit koor mochten we in het najaar 2017 mee zingen op deze videoclip van het Unicef handwaslied. Ook van dit project hebben we enorm genoten.