R E G E N B O O G K O O R
Samen leven, zingen en Nederlands leren in Genk

 

regenboogkoor

 

Drie jaar geleden mochten we wereldvluchtelingendag in Genk opluisteren met een pril koorproject voor vluchtelingen, nieuwkomers en Genkenaren. Vandaag is het Regenboorkoor uitgegroeid tot een groep zangers en muzikanten die liederen zingen van over heel de wereld.

Op 28 mei hebben we diep onder de grond van C-Mine expeditie onze docu voorgesteld aan 150 genodigden. De burgemeester, de schepen, het voltallige koor, Jean Bosco Safari, de pers, vrienden, sympathisanten…ze waren aanwezig!
Intussen is alles online ter beschikking gesteld. Onze minidocumentaire (28 min) bundelt ontroerende, beklijvende getuigenissen van mensen die samen leven en zingen in Genk in al hun diversiteit.
Wij hopen dat jullie ons verhaal delen, en mee helpen om anderen te inspireren en aan te moedigen om de regenboog aan mogelijkheden die onze nieuwe diverse samenleving biedt, te gaan verkennen.

Op You tube
Kan je hier alvast genieten van onze trailer.
De volledige docu vind je hier.

Op Vimeo:
vind je hier onze trailer.
De volledige docu vind je hier.

Of surf naar ‘Polyfante on vimeo’. Veel kijkplezier!

LK9A4594

In het Regenboogkoor zijn alle Genkenaren welkom die graag zingen en muziek maken, ongeacht de moedertaal. Mensen afkomstig uit alle hoeken van de wereld komen om de twee weken samen om te zingen en een kleurrijk repertoire op te bouwen.

Met dit project wil Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen een muzikale brug bouwen in alle kleuren van de regenboog tussen nieuwe en oude Genkenaren. De groep bestaat uit gemiddeld 30 à 40 deelnemers van niet alleen Belgen maar ook’ Genkenaren‘ afkomstig uit o.a. Ecuador, Congo, Turkije, Portugal, Algerije, Kameroen, Marokko, Syrië, Italië, Venezuela, Senegal, Iran, Gaza-stad,…

We gaan steeds op zoek naar liedjes waar we blij van worden, en die iedereen gemakkelijk kan meezingen.

Met dit koor mochten we in het najaar mee zingen voor een videoclip van het Unicef handwaslied. Ook van dit project hebben we enorm genoten.