4-daagse basisopleiding over de toepassing van klank en klankschalen
in de hulpverlening, de welzijnszorg en in educatieve sectoren.

Deze opleiding staat open voor mensen die de werking van boventonen en klankschalen beter willen leren doorgronden en toepassen.

De werking van klankschalen berust op resonantie. Klanken komen binnen zowel via het gehoor (auditief) als via het lichaam (trilling), en laten langs deze wegen lichaamscellen mee resoneren met de klank. Ons lichaam is in staat om deze klanken en trillingen op een snelle en gerichte manier op te nemen en te integreren.
Tijdens deze opleiding leer je denken, voelen en werken met en vanuit klank. Inzicht in het energetisch veld  in en rond het lichaam helpt je als begeleider om gericht klank aan te bieden daar waar nodig. Theorie wordt steeds onmiddellijk toegepast door middel van praktijkoefeningen met klankschalen. Er worden eenvoudige huistaken meegegeven.

Je leert klankschalen in grote lijnen op 3 manieren gebruiken:

  • Je kan via welbepaalde opstellingen met klankschalen werken aan de harmonie binnen het energetisch veld dat aanwezig is in en rond elk levend wezen.
  • Je kan werken vanuit de kernkwaliteit van elke individuele klankschaal. Je leert voelen waar de klankschaal die je hanteert vooral geschikt voor is. Zeker de oude klankschalen bevatten welbepaalde klankinformatie.
  • Je leert klankschalen hanteren als muziekinstrumenten, om er in samenspel een bepaalde ambiance of sfeer mee te creëren, of om in te tunen op een “aanwezige” sfeer. Je leert intuïtief en intentioneel te componeren met je instrumenten en een klanklandschap te creëren.

Deelnemers leren hoe ze zich als begeleider kunnen voorbereiden en centreren, zodat ze klaar zijn voor het werk met klankschalen. Via stemoefeningen en ‘mindful sound’ leer je voor jezelf te zorgen wanneer je dit energetisch werk verricht.

Bij voldoende interesse kan een vervolgcursus worden georganiseerd.

Open aanbod

Momenteel organiseren we deze opleiding enkel op aanvraag. In dat geval zorgt u zelf voor een locatie.

Begeleiding: Greet Wielemans
Ik begon mijn klankopleidingen in 2007 en studeerde intussen met Juultje Tatrai (BE), Ton Akkerman (NL), Pat Moffit Cook (USA) en anderen. Al gauw specialiseerde ik me in klankschalen en sinds 2011 geef ik opleidingen. In de eigen praktijk  zie ik mensen met emotionele en/of energieproblemen, stemproblemen, en chronische of langdurige ziekten. Ik werkte als klanktherapeut  in een instelling voor kinderen en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking.

Deelname
350 € voor de reeks per deelnemer
min 5, max 9 deelnemers
Breng mee: lunchpakket, matje en zitkussen, klankschalen (indien je er hebt. Er zijn voldoende klankschalen aanwezig om te oefenen).