4-daagse basisopleiding over de toepassing van klank en klankschalen
in de hulpverlening, de welzijnszorg en in educatieve sectoren.

Deze opleiding staat open voor hen die de werking van boventonen en klankschalen beter willen leren doorgronden en toepassen.

De werking van klankschalen berust op resonantie. Klanken komen binnen zowel via het gehoor (auditief) als via het lichaam (trilling), en laten langs deze wegen lichaamscellen mee resoneren met de klank. Ons lichaam is in staat om deze klanken en trillingen op een snelle en gerichte manier op te nemen en te integreren.
Tijdens deze opleiding leer je denken, voelen en werken met en vanuit klank. Inzicht in het energetisch veld  in en rond het lichaam helpt je als begeleider om gericht klank aan te bieden daar waar nodig. Theorie wordt steeds onmiddellijk toegepast door middel van praktijkoefeningen met klankschalen. Er worden eenvoudige huistaken meegegeven.

Je leert klankschalen in grote lijnen op 3 manieren gebruiken:

  • Je kan via welbepaalde opstellingen met klankschalen werken aan de harmonie binnen het energetisch veld dat aanwezig is in en rond elk levend wezen.
  • Je kan werken vanuit de kernkwaliteit van elke individuele klankschaal. Je leert voelen waar de klankschaal die je hanteert vooral geschikt voor is. Zeker de oude klankschalen bevatten welbepaalde klankinformatie.
  • Je leert klankschalen hanteren als muziekinstrumenten, om er in samenspel een bepaalde ambiance of sfeer mee te creëren, of om in te tunen op een “aanwezige” sfeer. Je leert intuïtief en intentioneel te componeren met je instrumenten en een klanklandschap te creëren.

Deelnemers leren hoe ze zich als begeleider kunnen voorbereiden en centreren, zodat ze klaar zijn voor het werk met klankschalen. Via stemoefeningen en ‘mindful sound’ leer je voor jezelf te zorgen wanneer je dit energetisch werk verricht.

Bij voldoende interesse kan een vervolgcursus worden georganiseerd.

Data
Telkens op zondag van 10.00u tot 17.30u
Data: zondag 4 november, 30 december 2018 en  27 januari en 24 februari 2019.

Introductiedagen
Deze opleiding is intussen van start gegaan. Wie vrijblijvend wil kennismaken met klankschalen is welkom op zondag 24 maar 2019 van 14.00u tot 17.30u voor een introductie.
Deelname: 30€

Locatie
Oude Geldenaaksebaan 23, 3360 Bierbeek

Begeleiding: Greet Wielemans
In de eigen praktijk  zie ik mensen met emotionele problemen, stemproblemen, en chronische of langdurige ziekten. Ik werkte als klanktherapeut  in een instelling voor kinderen en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking.

Deelname opleiding
300 €, koffie en thee inbegrepen
min 5, max 9 deelnemers
Breng mee: lunchpakket, matje en zitkussen, klankschalen (indien je er hebt. Er zijn voldoende klankschalen aanwezig om te oefenen)

Hoe inschrijven
Stuur een mailtje naar polyfante@gmail.com met je vraag tot inschrijven en je gegevens (adres, telefoonnummer). Zodra er voldoende deelnemers zijn ontvang je een bevestiging en kan je het inschrijvingsgeld overmaken.

Advertenties