M i n d f u l    S o u n d
2020


Stem- en klanktechnieken voor meer rust en helderheid

IMG_0124
Tijdens een Mindful Sound reeks leer je hoe klank en je eigen stem kunnen bijdragen tot meer innerlijke rust, een betere focus en concentratie, grotere creativiteit en een gezondere aandacht voor je ademhaling en je lichaam.

De basisreeks staat open voor mensen die graag mogelijkheden onderzoeken om hun eigen welbevinden te vergroten, en voor wie stem en klank ingangspoorten kunnen zijn.

Concrete inhoud
We starten met rustige lange klanken die je helpen om je bewust te worden van de manier waarop je hele lichaam in staat is om naar klank te luisteren en trilling te absorberen.
Je maakt kennis met mantra’s, we zingen en maken klanken die welbepaalde gunstige effecten uit te oefenen op het brein en het emotioneel welbevinden. Je leert bewuster en gerichter te luisteren.
De sessie heeft een klank-meditatief karakter (dit is geen zangcursus).

De aanpak van de reeks is vooral doe- en ervaringsgericht. Tussendoor krijg je wat meer uitleg over de manier waarop klank wordt geregistreerd door onze oren, die deze prikkels zonder al te veel omwegen doorseinen naar onze hersenen. Klank heeft invloed heeft op beide hemisferen en kan, indien juist gekozen en gedoseerd, deze beide hersenhelften beter op elkaar afstemmen. Je leert iets meer over alfa, bèta, delta en theta hersengolven en hun mogelijke relatie tot klank.

Bedoelde effecten
Stress en snelle veranderingen kunnen ervoor zorgen dat we wat minder helder gaan denken, en dat er in ons brein allerlei gedachten gaan ronddwalen in de vorm van storende ruis. Met welgekozen muziek en stem- en klankoefeningen kunnen we deze storende frequenties opruimen om terug te keren naar onze eigen authentieke stilte. Vanuit deze geruisloze resonantie kunnen we ons weer vullen met heldere zuurstof, en vinden we gemakkelijker creatieve manieren om met uitdagingen om te gaan.

Mantra’s bevatten spirituele en energetische informatie die alle energetische lagen in ons lichaam voeden: fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel. De herhaling van mantra’s zorgt voor een een diepe en regelmatige ademhaling, en een positieve ontspannen resonantie. Wie langere tijd met deze klanken werkt voelt hoe deze positieve resonantie wordt gevoed en versterkt, waardoor spanningen en innerlijke conflicten weg ebben.

Als zangeres merk ik hoe de klank van mijn stem door deze oefeningen rijker wordt. Ik hoor resonanties en frequenties in mijn stem die er voorheen niet waren, en ik ervaar mijn volledige stembereik als een beter geïntegreerd geheel.

Data en locatie
op woensdag van 10.30u tot 12.00u
4, 11, 18 en 25 maart, 1, 22 en 29 april, 6 mei 2020… en mogelijks daarna ook. Nieuwe data zodra we weer buiten mogen. Je kan per sessie betalen.
Urban Spirit vzw, Hertsdeinstraat 13, 2018 Antwerpen

Op maandag van 20.00u tot 21.30u
Deze reeks is voorlopig niet van start gegaan. Nieuwe data volgen zodra we weer buiten mogen. Je kan per sessie betalen.
Siloam, Holsteenweg 17, 3520 Zonhoven

Begeleiding
Greet Wielemans

Deelname 
12€ per sessie

Hoe inschrijven:
Stuur een mailtje naar polyfante@gmail.com met je vraag tot inschrijven en je gegevens (adres, telefoonnummer). Indien er nog plaats is ontvang je een bevestiging en kan je het inschrijvingsgeld overmaken.