M i n d f u l    S o u n d
2024


Stem- en klanktechnieken voor meer rust en helderheid


Tijdens een Mindful Sound reeks leer je hoe klank en je eigen stem kunnen bijdragen tot meer innerlijke rust, een betere focus en concentratie, grotere creativiteit en een gezondere aandacht voor je ademhaling en je lichaam.

De basisreeks staat open voor mensen die graag mogelijkheden onderzoeken om hun eigen welbevinden te vergroten, en voor wie stem en klank ingangspoorten kunnen zijn.

Momenteel wordt een korte reeks georganiseerd voor mensen die om welke reden dan ook kampen met vermoeidheid. De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er tijd is voor een check-in en een korte uitwisseling. De sessies gaan maandelijks door op vrijdagochtend.

Concrete inhoud
We starten met rustige lange klanken die je helpen om je bewust te worden van de manier waarop je hele lichaam in staat is om naar klank te luisteren en trilling te absorberen.
Je maakt kennis met mantra’s, we zingen en maken klanken die welbepaalde gunstige effecten uit te oefenen op het brein en het emotioneel welbevinden. Je leert bewuster en gerichter te luisteren.
De sessie heeft een klank-meditatief karakter (dit is geen zangcursus).

De aanpak van de reeks is vooral doe- en ervaringsgericht. Tussendoor krijg je wat meer uitleg over de manier waarop klank wordt geregistreerd door onze oren, die deze prikkels zonder al te veel omwegen doorseinen naar onze hersenen. Klank heeft invloed heeft op beide hemisferen en kan, indien juist gekozen en gedoseerd, deze beide hersenhelften beter op elkaar afstemmen. Je leert iets meer over alfa, bèta, delta en theta hersengolven en hun mogelijke relatie tot klank.

Bedoelde effecten
Stress en snelle veranderingen kunnen ervoor zorgen dat we wat minder helder gaan denken, en dat er in ons brein allerlei gedachten gaan ronddwalen in de vorm van storende ruis. Met welgekozen muziek en stem- en klankoefeningen kunnen we deze storende frequenties opruimen om terug te keren naar onze eigen authentieke stilte. Vanuit deze geruisloze resonantie kunnen we ons weer vullen met heldere zuurstof, en vinden we gemakkelijker creatieve manieren om met uitdagingen om te gaan.

Mantra’s bevatten spirituele en energetische informatie die alle energetische lagen in ons lichaam voeden: fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel. De herhaling van mantra’s zorgt voor een een diepe en regelmatige ademhaling, en een positieve ontspannen resonantie. Wie langere tijd met deze klanken werkt voelt hoe deze positieve resonantie wordt gevoed en versterkt, waardoor spanningen en innerlijke conflicten weg ebben.

Als zangeres merk ik hoe de klank van mijn stem door deze oefeningen rijker wordt. Ik hoor resonanties en frequenties in mijn stem die er voorheen niet waren, en ik ervaar mijn volledige stembereik als een beter geïntegreerd geheel.

Open aanbod
Deze workshop wordt ook georganiseerd op aanvraag. In dat geval voorzie je zelf de locatie.

Begeleiding
Greet Wielemans

Praktisch 

Vanaf september 2024 worden nieuwe reeksen georganiseerd, zowel fysieke bijeenkomsten als online. Meer info volgt. 

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar polyfante@gmail.com.
Indien er nog plaatsen zijn, ontvang je een uitnodiging en alle details.
Je kan per sessie betalen.