Maak zelf je klankschaal
18, 19 en 20 mei 2024
5, 6 en 7 juli 2024

met Greet Wielemans en Patrick Jacoby

 klankschaal-in-vuur

Het kan, zelf je klankschaal maken! Een klankschaal smeden is een ambachtelijk en meditatief proces. Een heerlijke buitenactiviteit waar je vuur, water, lucht, metaal en aarde voor nodig hebt. Het zal allemaal aanwezig zijn.

Gedurende 3 dagen ga je zelf je klankschaal smeden, stapje vor stapje, van een plat stuk metaal tot jouw schaal met een eigen klank en intentie. Het begin is altijd wat zoeken maar eenmaal je het juiste ritme hebt gevonden, wordt het dansen op metaal.

Zo nu en dan krijgt het proces van creatie een alchemistisch karakter. Door de meditatie en de intentie krijgt de schaal de klank en de energie die jij erin legt. Een klankschaal is een spiegel voor wie hem maakt, soms zorgt weerbarstig metaal voor weerbarstige momenten. Maar uiteindelijk is het altijd weer een feest als de schaal klaar is en het magische proces van de alchemist in jou is volbracht.

Tijdens de ochtend en avond meditaties leer je de klank van je stem te gebruiken om te jezelf te gronden, te centreren en om je af te stemmen op jezelf, op het grotere geheel, op je werk. We introduceren enkele mantra’s.

Patrick heeft zich naast het bouwen van huizen en eco-tuinen de laatste jaren ontpopt tot klanksmid met een eigen smidse. Hij heet ons welkom in de tuin van het Gulden Gehucht in Pellenberg voor deze driedaagse. En ik maak intussen zo’n 10 jaar klankschalen en bellen, en het voelt telkens weer als een verrijking en verdieping om zelf klank te gaan smeden. Elk weekend is weer anders, vaak biedt er zich een verbindend thema aan. En het is een plezier om in de bijzondere tuin van het gulden gehucht te verdwalen.

Basisprijs:
410€
voor een driedaagse. Koffie, thee en warme middagmaaltijd inbegrepen.
Ook al het materiaal om te smeden is aanwezig.
Na afloop wordt je schaaltje gewogen en betaal je voor het metaal.
Reken op minimum +/- 30€, afhankelijk van de grootte van je schaal.

vroegboek-korting: 
370€ indien je inschrijft voor 30 april (weekend1)  /  voor 15 juni (weekend2)

Combi-korting:
700€
indien je inschrijft voor twee weekends.

Begeleiding
Greet Wielemans en Patrick Jacoby
We spreken Nederlands, Frans en Engels en voorzien fluistervertaling waar nodig.
Minimum 5, maximum 8 deelnemers.

Waar en wanneer
Gulden Gehucht, Meistraat 78, 3212 Pellenberg (bij Leuven)
op zaterdag en zondag en maandag 18, 19 en 20 mei of op 5, 6 en 7 juli 2024,  telkens van 10.00u tot 17.30u

Inschrijving en info
Stuur een mailtje naar polyfante@gmail.com met je gegevens en je vraag tot inschrijven. Je krijgt dan alle nodige info.

Open aanbod
Deze workshop wordt ook georganiseerd op aanvraag, we beschikken over een mobiele smidse. In dat geval voorzie je zelf de locatie en passen we de prijs aan. Neem contact op om meer te vernemen over de voorwaarden.