Maak zelf je klankschaal
19, 20 en 21 mei 2023
1, 2, en 3 juli 2023


met Greet Wielemans en Patrick Jacoby

 klankschaal-in-vuur

Het kan, zelf je klankschaal maken! Een klankschaal smeden is een ambachtelijk en meditatief proces. Een heerlijke buitenactiviteit waar je vuur, water, lucht, metaal en aarde voor nodig hebt. Het zal allemaal aanwezig zijn.

Gedurende 3 dagen ga je zelf je klankschaal smeden, stapje vor stapje, van een plat stuk metaal tot jouw schaal met een eigen klank. Het begin is altijd wat zoeken maar eenmaal je het juiste ritme hebt gevonden, wordt het dansen op metaal.

Zo nu en dan krijgt het proces van creatie een alchemistisch karakter. Door de meditatie en de intentie krijgt de schaal de klank en de energie die jij erin legt. Een klankschaal is een spiegel voor wie hem maakt, soms zorgt weerbarstig metaal voor weerbarstige momenten. Maar uiteindelijk is het altijd weer een feest als de schaal klaar is en het magische proces van de alchemist in jou is volbracht.

Tijdens de ochtend en avond meditaties leer je de klank van je stem te gebruiken om te jezelf te gronden, te centreren en om je af te stemmen op jezelf, op het grotere geheel, op je werk. We introduceren enkele mantra’s.

Patrick Jacoby

Ik smeed klankschalen, bellen en klankbuizen sinds 2016, geleerd van Ton Akkerman. Greet leerde mij werken met klankschalen. Ik legde mee de tuin van het Gulden Gehucht aan, en ben er tot vandaag één van de meewerkende bezielers.

Greet Wielemans

Ik smeed gongs, klankschalen en bellen sinds 2012, onder begeleiding van Ton Akkerman. Bij Juultje tatrai volgde ik een opleiding ‘therapeutisch werken met klankschalen’, en bij etno-musicologe Pat Moffit Cook studeer ik tot op vandaag klankhealing. Zelf begeleid ik opleidingen rond werken met klank en klankschalen.

Basisprijs:
410€
voor een driedaagse, koffie, thee en warm middagmaaltijd inbegrepen.
Ook al het materiaal om te smeden is aanwezig.
Na afloop wordt je schaaltje gewogen en betaal je voor het metaal.
Reken op +/- 30€, afhankelijk van de grootte van je schaal.

vroegboek-korting: 
370€ indien je inschrijft voor 16 april (weekend mei) of voor 28 mei (weekend juli).

Combi-korting:
700€
indien je inschrijft voor beide weekends. 

Begeleiding
Greet Wielemans en Patrick Jacoby
We spreken Nederlands, Frans en Engels en voorzien fluistervertaling waar nodig.
Minimum 6, maximum 12 deelnemers.

Waar en wanneer
Locatie nog te bepalen. In de buurt van Leuven.
op vrijdag, zaterdag en zondag 19, 20 en 21 mei telkens van 10.00u tot 17.30u
op zaterdag, zondag en maandag 1, 2 en 3 juli telkens van 10.00u tot 17.30u

Inschrijving en info
Stuur een mailtje naar polyfante@gmail.com met je gegevens en je vraag tot inschrijven. Je krijgt dan alle nodige info. Je kan alvast aanmelden voor de workshops in 2023. De inschrijvingen gaan van start in januari 2023.

Open aanbod
Deze workshop wordt ook georganiseerd op aanvraag, we beschikken over een mobiele smidse. In dat geval voorziet u zelf de locatie. Neem contact op om meer te vernemen over de voorwaarden.