Mindful Sound

Velen kennen de invloed van beweging op het ‘goed gevoel’, zoals je dat kan ervaren via yoga oefeningen of Tai Chi. Tijdens een Mindful Sound reeks leer je hoe klank en je eigen stem kunnen bijdragen tot meer innerlijke rust, een betere focus en concentratie, grotere creativiteit en een gezondere aandacht voor je ademhaling en je lichaam.
Deze reeksen staan open voor mensen die graag mogelijkheden onderzoeken om hun eigen welbevinden te vergroten, en voor wie stem en klank ingangspoorten kunnen zijn.

Klankschalen

In eerste instantie denk je bij klankschalen wellicht aan relaxatie, meditatie en verdieping, waar deze instrumenten ook uitstekend geschikt voor zijn. We merken echter dat klanken maken met kinderen, jongeren en ook volwassenen heel grappig, verrassend, leuk en muzikaal kan zijn. Het combineren van klankschalen met andere activiteiten als yoga, tai-chi, dans, zang, verhalen vertellen… geeft steeds weer nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

In het najaar 2017 gaat een nieuwe 4-daagse basisopleiding klankschalen van start. Deze gaat door in Bierbeek op 8 oktober, 4 & 5 november en 3 december.
Een Franstalige module gaat door op 26 & 27 augustus, 24 september en 22 oktober.
Er wordt voorlopig geen infosessie meer georganiseerd maar wie meer info wil alvorens zich in te schrijven, kan hiervoor vrijblijvend een afspraak maken .

Tijdens het pinksterweekend 3, 4  en 5 juni organiseren we opnieuw een weekend ‘Maak zelf je klankschaal’ met Ton Akkermans. Dit is een internationale stage, afhankelijk van de noden spreken we Engels, Frans en Nederlands.

Individuele klankrelaxatie of therapie

Tijdens een individuele klankbehandeling plaats ik klankschalen op en rond je lichaam. Vervolgens worden de klankschalen aangeslagen en bespeeld. De klanken brengen je snel in een diepe relaxatie, en gaan de energiestroom in je lichaam stimuleren. In het kader van een klanktherapie kunnen via de klanken specifieke blokkades in de energiestroom gedetecteerd worden. Vervolgens kan dan verder gewerkt worden aan een betere klank- en energiedoorstroming. Klank is een heilzaam gezelschap in tijden van grote veranderingen in je leven. Bij grote vermoeidheid kunnen boventonen voedend en ondersteunend werken.

 

Advertenties